Compromis per La Canyada va aconseguir entrar a l’Ajuntament de La Canyada en obtindre tres regidors en les eleccions municipals de maig de 2019, la primera vegada que es presentava en el municipi. Fa uns dies, coincidint amb el primer any de la legislatura iniciada al juny de 2019, ens vam proposar fer un balanç d’aquest primer any.
Com a estructura d’equip, en aquest any hem intentat créixer, marcar les bases i conformar l’imatge de Grup Politic «El primer any ha sigut d’aprenentatge, d’establir unes bases».  A nivell de Grup Municipal, considerem que «el primer any ha sigut de presa de contacte, d’aprendre i començar a realitzar propostes de política útil».
Conéixer l’Ajuntament «no és tan fàcil». Em arribat nous a la política municipal, per a nosaltres «era un hàndicap tremend» desconéixer l’historial de molts assumptes que l’altre partit coneixia des de molt de temps arrere. Per a sortejar aquesta situació, ha sigut fonamental l’experiència  d’haver sigut Regidor i la labor d’investigació duta a terme per un dels regidors i ademés es el coordinador d’aquest grup.
En aquest primer any Compromís per La Canyada ha buscat «aportar el que és la nostra manera d’entendre la política municipal i com entenem que han de ser les gestions i negociacions a nivell municipal.
Considerem que «la política s’ha de fer tots els dies; que cal estar en contacte amb la gent i recaptar les seues necessitats; atendre-la, prendre nota del que necessiten…», per a després, a través de les eines de què es disposa elevar-les en els plens, «proposar solucions via esmenes o proposicions, i intentar que tiren avant».
  Això actualment i amb la nul·la predisposició de l’actual equip de Govern és inviable.Durant aquest any Compromís ha exercitat la labor d’oposició amb una negativa darrere d’una altra.
Actuacions del Grup Municipal Compromis.
  • Presentació de sol·licitud d’espai en Ajuntament per a reunions i atenció al ciutadà, resolta negativament per l’Alcaldia.
  • Cap delegació als nostres Regidors, excepte la Comissió d’Hisenda, amb representació d’un Regidor de Compromis per LLEI.
  • Suport amb el vot favorable als pressupostos Municipals 2020.
  • 8 Peticions d’Informació sobre diversos assumptes referents a gestió municipal.
  • 10 Preguntes al ple referents a diversos aspectes a millorar al nostre poble.
  • 1 Queixa a l’Equip de Govern per la manera de prendre la decisió de suspensió de les festes de Juliol a conseqüència del Covid-19, sense comptar amb els Regidors de Compromís ni cap agent social.
  • Presentació de una sèrie de mesures presentades a l´equip de govern per a fer front a la crisi oacasionada per el COVID-19, a càrrec de la partida de festes. 
  • Vot favorable a la realització del Cobriment de Pista Poliesportiva,
  • 1 Moció presentada a favor de la Sanitat Publica, resultant denegada amb els 6 vots del Partit Popular en contra.

En definitiva ens adonem que amb l´intenció i l’actitud de col-laboració, encara que som gent del poble, priva la Política dura i que l’ideal de treballar tots junts no existeis.

Tenim l´oportunitat en la política local de concretar coses, de fer palpable allò que sovint és intangible a altres altituds polítiques. I tot i que és puguen cometre errors i fer les coses millor o pitjor creiem que cal sempre afrontar amb decisió i vitalitat els temps complicats, els que generen debat.

No afrontar reptes complexos per por a perdre suports i vots, amaga la voluntat dels representants polítics de perpetuar-se en el poder banalment. La política, deu de ser entesa, com l´implicació de la cerca del canvi permanent per millorar les coses.

Gràcies a totes les persones que han confiat en el nostre projecte, que també és el seu